Factum

”Tri” Gorana Devića u programu Festivala u Winterthuru

Kratki kolažni dokumentarac u kojem redatelj daje odgovor na pitanje treba li još uvijek govoriti o ratu uvršten je u program Kino Balkan danas u sklopu 16. Međunarodnog festivala kraktometražnog filma u Winterthuru.

Tri_1

Tri Gorana Devića uvršten je u program Kino Balkan danas u sklopu 16. Međunarodnog festivala kraktometražnog filma u Winterthuru (Internationalen Kurzfilmtage Winterthur), koji se održava od 6. do 11. studenoga 2012.

Tri je kratki kolažni dokumentarac u kojem redatelj daje odgovor na pitanje treba li još uvijek govoriti o ratu. Snimljen je s prednjeg sjedišta automobila, a prikazuje vojnika iz Srbije, branitelja iz Hrvatske i pripadnika vojske Bosne i Hercegovine kako govore o ratnim iskustvima i sjećanjima. Film je prethodno prikazan na petnaestak svjetskih festivala, a osvojio je Posebno priznanje za kratki dokumentarni film na Dokufestu 2009.

U fokusu popratnog programa ovogodišnjeg Festivala u Winterthuru kratkometražni je film iz zemalja bivše Jugoslavije, čije se kinematografije predstavljaju selekcijom igranih, animiranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Više o domaćim filmovima u programu pročitajte ovdje.